Na 2 sendviče budete potřebovat:
- 400g hovězí plátek na steak
- Chiabatta / bílý chléb
- 1 žlutá a 1 červená paprika
- 2 středně velké červené cibule
- 100g salátu
- 100g majonézy
- 100ml červeného vína
- olivový olej
- 1 lžička Dijon hořčice
- Sůl, pepř a hnědý cukr
- Gril zahřejte, cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kroužky.
- Posypte hnědým cukrem spodní hladkou desku roštu a přidejte nakrájenou cibuli. Karamelizujte cibuli.
- Plátek masa osolte a posypte zlehka hnědým cukrem.
- Pomocí výškově nastavitelného víka můžete nastavit tloušťku kusu masa. Steak smažte asi 4 minuty (v závislosti na tloušťce steaku). Když steak dosáhl požadovaného bodu pečení, vyjměte jej z grilu a nechte jej krátce odpočívat.
- Na rozloženém grilu opékáme chléb a nakrájenou papriku.
- Nakrájejte biftek na pásy a naskládejte na opečený chléb / chiabatu společně s cibulkou, paprikou, majonézouzou, salátem a hořčicí
Vhodné produkty: