
Na 6 porcí budete potřebovat:
- 1 kg celch vařených brambor (horkých)
- 3 vejce
- 300-375g mouky
- Brambory uvaříme a pak scedíme, oloupeme a z brambor umícháme hladké pyré.
- Bramborové pyré položte na čistý pracovní povrch a uprostřed vytvořte důlek. Přidejte celé vejce , 300 g mouky a smíchejte a vytvořte měkké těsto.
- Pokud je těsto příliš lepkavé nebo příliš vlhké, přidejte více mouky. Pracujte rychle, aby bylo těsto lehké a měkké.
- Těsto rozdělte na 4 porce a vytvořte dlouhé, tlusté válečky o průměru asi 2 cm a pak nich nakrájejte 1½ cm kousky, a z nich udělejte malé oválné noky, které na jedné straně stlačte vidličkou .
- Noky vaříme v osolené, vroucí vodě, dokud nezačnou stoupat (1 až 2 minuty).
- Podáváme s vaší oblíbenou omáčkou.
Vhodné produkty: