BRAMBOROVÉ NOKY

BRAMBOROVÉ NOKY

Na 6 porcí budete potřebovat:

  • 1 kg celch vařených brambor (horkých)
  • 3 vejce
  • 300-375g mouky
  1. Brambory uvaříme a pak scedíme, oloupeme a z brambor umícháme hladké pyré.
  2. Bramborové pyré položte na čistý pracovní povrch a uprostřed vytvořte důlek. Přidejte celé vejce , 300 g mouky a smíchejte a vytvořte měkké těsto.
  3. Pokud je těsto příliš lepkavé nebo příliš vlhké, přidejte více mouky. Pracujte rychle, aby bylo těsto lehké a měkké.
  4. Těsto rozdělte na 4 porce a vytvořte dlouhé, tlusté válečky o průměru asi 2 cm a pak nich nakrájejte 1½ cm kousky, a z nich udělejte malé oválné noky, které na jedné straně stlačte vidličkou .
  5. Noky vaříme v osolené, vroucí vodě, dokud nezačnou stoupat (1 až 2 minuty).
  6. Podáváme s vaší oblíbenou omáčkou.
Vhodné produkty:
 

 

BRAMBOROVÉ NOKY

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení