BRAMBOROVÉ NOKY

BRAMBOROVÉ NOKY

Na 6 porcí budete potřebovat:

  • 1 kg celch vařených brambor (horkých)
  • 3 vejce
  • 300-375g mouky
  1. Brambory uvaříme a pak scedíme, oloupeme a z brambor umícháme hladké pyré.
  2. Bramborové pyré položte na čistý pracovní povrch a uprostřed vytvořte důlek. Přidejte celé vejce , 300 g mouky a smíchejte a vytvořte měkké těsto.
  3. Pokud je těsto příliš lepkavé nebo příliš vlhké, přidejte více mouky. Pracujte rychle, aby bylo těsto lehké a měkké.
  4. Těsto rozdělte na 4 porce a vytvořte dlouhé, tlusté válečky o průměru asi 2 cm a pak nich nakrájejte 1½ cm kousky, a z nich udělejte malé oválné noky, které na jedné straně stlačte vidličkou .
  5. Noky vaříme v osolené, vroucí vodě, dokud nezačnou stoupat (1 až 2 minuty).
  6. Podáváme s vaší oblíbenou omáčkou.
Vhodné produkty:
 

 

BRAMBOROVÉ NOKY