PERNÍK Z PEKÁRNY NA CHLEBA

Perník z pekárny na chleba

Perník je pochoutka, která by v chladném období neměla chybět na vašem stole jako zákusek. Pro kořeněné pečivo existuje nespočet verzí a názvů. Máme recept pro přípravu perníku v domácí pekárně Gastroback 42823, který vždy funguje. Čerstvý perník s kávou nebo domácím zimním čajem jsou během vánoční sezóny vždy velmi žádané

Budete potřebovat (pro 4-5 osob):

  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 15g margarínu
  • ½ balení vanilkového cukru
  • 70 g třtinového cukru
  • 40g žitná mouka typu 1150(1150 - Chlebová mouka)
  • 120g pšeničné mouky typu 405(mouka umletá ze zrna, ze kterého byl odstraněn klíček a obal. Jedná se o nejsvětlejší typ celozrnné mouky)i
  • 20 g kakaa
  • 10g perníkové koření
  • balení jedlé sody

Příprava těsta:

Připravit čerstvý perník v domácí pekárně Gastroback 42823 je velmi snadné. Vložte všechny ingredience, počínaje mlékem a vejci, do pekárny. Zavřete stroj a spusťte program č. 9 pro dort. Doba pečení je přibližně 2 hodiny. Nakonec nechte perník odpočívat ve stroji po dobu 15 minut ,poté vyjmout z formy, posypat moučkovým cukrem a pak můžete servírovat vlažný dezert.

 

Vhodné produkty: