OPÉKANÝ FARMÁŘSKÝ CHLÉB SE ŠPENÁTOVÝM AVOKÁDEM SE ZASTŘENÝM VEJCEM

OPÉKANÝ FARMÁŘSKÝ CHLÉB SE ŠPENÁTOVÝM AVOKÁDEM SE ZASTŘENÝM VEJCEM

Budete potřebovat:

  • Čerstvý chléb z farmy
  • Čerstvé listy špenátu
  • Avokádo
  • Čerstvé vejce
  • Máslo nebo olivový olej
  • Sůl a pepř
  1. Chléb potřete máslem nebo olivovým olejem (podle vlastní chuti).
  2. Umyjte špenát a položte na chléb.
  3. Avokádo nakrájejte na tenké plátky a položte na špenát.
  4. Zastřené vejce: Vajíčko rozklepnete do misky naplněné octem. Ocet zatáhne vajíčko jakousi slupkou a nedovolí mu se roztéci. Kastrol s vařící vodou, kde lžící či vařečkou utvoříte vír a po okraji vlijete ocet s vajíčkem. Až začne voda znovu vařit, vypnete přívod tepla a necháte tak dvě minuty v horké vodě "dojít", poté vejce položíme na plátky avokáda.
Vhodné produkty:

OPÉKANÝ FARMÁŘSKÝ CHLÉB SE ŠPENÁTOVÝM AVOKÁDEM SE ZASTŘENÝM VEJCEM