
Na 6 porcí budete potřebovat:
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 50g zázvoru
- 1,5 kg dýně Hokkaido
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce kari
- 300 ml pomerančové šťávy
- 1,5 l zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- dýňová semínka
- dýňový olej
Příprava polévky:
Příprava je celkem jednoduchá. Dýni (Hokkaido je jediná dýně, kterou lze zpracovat i s kůrou) omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semena a rozkrájíme na malé kostky. Dále si cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostky, zázvor jemně nastrouháme. Všechny ingredience se poté umístí do Rýžovaru Gastroback 42518 a zalijí se vývarem. Poté se spustí vařič rýže a polévka se vaří asi 1 hodinu. Po vaření (když je dýně měkká) vše rozmixujeme designovým ručním tyčovým mixérem Gastroback 40976 a poté se podává s dýňovými semínky a olejem z dýňových semen.
Vhodné produkty: