KLASICKÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA HOKKAIDO

Klasická dýňová polévka Hokkaido

Na 6 porcí budete potřebovat:

  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50g zázvoru
  • 1,5 kg dýně Hokkaido
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kari
  • 300 ml pomerančové šťávy
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • dýňová semínka
  • dýňový olej

Příprava polévky:

Příprava je celkem jednoduchá. Dýni (Hokkaido je jediná dýně, kterou lze zpracovat i s kůrou) omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semena a rozkrájíme na malé kostky. Dále si cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostky, zázvor jemně nastrouháme. Všechny ingredience se poté umístí do Rýžovaru Gastroback 42518 a zalijí se vývarem. Poté se spustí vařič rýže a polévka se vaří asi 1 hodinu. Po vaření (když je dýně měkká) vše rozmixujeme designovým ručním tyčovým mixérem Gastroback 40976 a poté se podává s dýňovými semínky a olejem z dýňových semen.

 

Vhodné produkty:
 

 

Klasická dýňová polévka Hokkaido