
5 tipů pro perfektní přípravu espressa
- Předehřívání šálků: Espresso nevychladne tak rychle. Kromě toho, pěna trvá déle v předehřátých šálcích.
- Odvápněte vodu: Obsah vápníku ve vodě by měl být při přípravě espressa co nejnižší. Vápník ve vodě může mít negativní vliv na chuť. Naproti tomu filtrovaná voda a pravidelně odvápněná neškodí přístrojům.
- Čerstvě mletá zrna: Čerstvě mletá zrna jsou nutností pro dobré espresso. Zde musí být nalezen dokonalý stupeň mletí pro příslušná zrna.
- Čerstvá zrna kávy: Zrna by měla být čerstvě pražená.
- Trpělivost: Nejdůležitější věcí v přípravě je trpělivost a čas. Určitě bude zkoušet několik pokusů než dosáhnete dokonalé espresso.
Vhodné produkty: