BELGICKÉ VAFLE

BELGICKÉ VAFLE

Budete potřebovat (na 10ks):

  • 500 ml mléka
  • 1 kostka (42 g) čerstvých kvasinek
  • 500g mouky
  • 100g cukru
  • 100g až 125 g cukru, podle vaší chuti
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 75g máslaa
  • 4 vejce

Příprava těsta:

Nejprve si krátce zahřejeme mléko a přidáme čerstvé kvasnice, nechte kvasnice rozpustit při mírném míchání. Následuje mouka, cukr a vanilkový cukr a špetka soli. Vše dobře promíchejte a ujistěte se, že nevznikají hrudky. Tekuté těsto nechte na teplém místě po dobu asi 30 minut odpočívat.

V dalším kroku si rozehřejte máslo v kastrolu a poté se nechá asi 10 minut vychladnout. Během této doby si oddělte vaječné žloutky ty zamíchejte do těsta a vaječné bílky si ušlehejte do pěny pomocí ručního mixéru a vmíchejte do těsta. Nyní můžete péct. Předehřívejte Vaflovač Gastroback 42424 a pečte těsto, dokud není zlatohnědé.

 

Vhodné produkty: